LucasHEM

a l l e s   i s   e e n   v e r h a a l

Niets is makkelijker
dan zo te schrijven
dat niemand het begrijpt;
zoals daarentegen
niets moeilijker is dan
betekenisvolle gedachten
zo uit te drukken dat
iedereen ze wel
begrijpen moet.

Arthur Schopenhauer

Werkwijze

Er zijn twee mogelijkheden: ik schrijf met jou(1), of jij schrijft met mij (2).

"Ik blijf het bijzonder vinden hoe je teksten kunt herschikken en toch de eigenheid van de ander ten volste tot zijn recht laat komen." (W.D.)

De mogelijkheden

(1) Ik schrijf met jou
Jij wilt een tekst, voor je website, voor een brochure, voor een aanvraag, voor de omschrijving van een plan, voor iets dat je nog niet precies weet. Ik begin met naar je te luisteren en geef je direct feedback. Ik geef voorbeelden om te toetsen of ik je begrepen heb.

Als tweede stap doe ik een voorstel voor een aanpak en een planning. Dat voorstel stemmen we met elkaar af. Als je de aanpak en planning ziet zitten spreken we af wat mijn werk jou waard is. Ik zet de afspraken die we gemaakt hebben op papier en ga aan het werk.

Het resultaat - mijn uitwerking van jouw opdracht - stuur ik je toe voor op- en aanmerkingen. Daarop stel ik de tekst bij. Daarna ben jij tevreden en ik ook.

(2) Jij schrijft met mij
Jij hebt een tekst, die je na wilt laken kijken, die je wilt laten verbeteren, waar je nog vragen over hebt, waar je mee op gang geholpen wilt worden, die je wilt vertalen. Ik luister naar je en zet jouw vraag om in een voorstel voor een eenmalige reactie, of een kort of langer begeleidingstraject op maat.

Jij hebt de leiding bij het schrijven en weet wanneer je mij in kunt schakelen, voor hulp of feedback.

Er gebeurt alleen iets als je begint

Het is aan jou om wat je wilt een stap verder te brengen. Je mag direct contact opnemen. Het kennismakingsgesprek en de ori├źntering op jouw vraag is altijd gratis.

Je doorvragen was relevant en een inspiratie om te begrijpen waar het nu echt om gaat. Ik kijk uit naar de plaatsing van ons artikel. (G.S.)